Støvsuger

Støvsugeren er en essentiel del af ethvert hjem. Alle har én og den anvendes hyppigt, som et af de vigtigste redskaber i rengøringen af hjemmet.

Der findes mange forskellige typer af støvsugere, men den mest almindelige er støvsugeren på hjul med ledning, som føres rundt i huset. Derudover er den almindelige støvsuger også med indbygget filter til at fjerne støvpartiklerne i rummet, samt en pose, hvor støvet samles i. Posen udskiftes når den er fyldt.Find priser og gode tilbud på støvsugere

Find priser på alle støvsugere her

Der findes flere forskellige mærker, som du kan vælge imellem:


Der findes mange forskellige versioner af støvsugeren med ledning og pose, hvor nogle modeller er helt simple og andre har mange forskellige ekstra funktioner og udstyrspakker med. Nedenfor gennemgår vi de forskellige ting, som du skal være opmærksom på ved køb af støvsuger.


Sugeevne og watt

En af de vigtigste parametre at kigge efter på en støvsuger er selve sugeeffekten. Dvs. hvor god den er til at suge støv op og hvor meget kraft den har. På mange støvsugere står angivet antallet af Watt, som støvsugeren bruger, men det er reelt ikke dette nøgletal, som du skal kigge efter. Det angiver blot hvor meget strøm, som maskinen bruger. Det er selvfølgelig også vigtigt at minimere sit strømforbrug, men sugeevnen opgøres i dag ud fra klassificeringer på henholdsvis hårdt gulv og på tæpper. Forbruget af strøm opgøres via en energiklasse fra A til G, hvor A er den mest energieffektive.


Rengøringsevne på hårdt gulv og tæpper

En støvsugers sugeevne opgøres i klasser fra A til G for henholdsvis rengøringsevne på hårdt gulv og tæpper. A er den bedste klassifikation og G den laveste.


Lydniveau

Målet for lydniveauet på støvsugeren er angivet i decibel dB(A), hvor jo højere tal, jo mere larmer maskinen. Hvis støv generer dig meget, så gå efter efter en støvsuger med laveste dB(A). Vær opmærksom på at decibel angives på en logaritmisk skal, så det er ikke en lineær skala. Så lyden stiger altså kraftigt for hver ekstra decibel.


Støvemission

De fleste støvsugere har i dag indbygget et støvfilter, heraf mange det meget effektive HEPA filter. HEPA filtre er angivet i klasser fra H12 til H14. Jo højere tallet er, jo færre støvpartikler sendes med ud via støvsugerens udstødningsluft. Et HEPA filter fra H13 og opefter klassificeres som allergivenligt og anbefales derfor til personer med allergi overfor støv.


Arbejdsradius

En anden vigtig ting at kigge efter på en støvsuger er støvsugerens arbejdsradius. Det vil i praksis sige hvor langt fra stikkontakten, som du kan støvsuge. Jo længere ledning, jo længere arbejdsradius. En længere arbejdsradius gør støvsugningen markant lettere, så du ikke hele tiden behøver at skifte stikkontakt.


Teleskoprør og tilbehør

De fleste støvsugere har i dag et teleskoprør, som gør det lettere både at regulere højden til brugeren, samt også at pakke den væk, så den fylder mindre. Derudover kan du også med fordel kigge efter hvilke ekstra mundstykker, som følger med støvsugeren. Enkelte modeller har meget ekstra udstyr, andre slet ikke noget. Så hvis et specielt mundstykke er vigtigt for dig, så undersøg om det følger med i støvsugerens pakke. Alternativt kan mundstykker også tilkøbes efterfølgende.


Vægt

Hvis du skal via trapper rundt i dit hjem, så kan vægten også have indflydelse på valget af støvsugermodel. Hvis du ikke skal af trapper, så har vægten ikke så stor indflydelse på valget, da de kører rundt på hjul henover gulvet.


Forhandlere af støvsugere

Nedenfor har vi listet en række online forhandlere af støvsugere, som du kan tjekke priser hos:

Wupti

Whiteaway

Lavpriskøkken

Roboteksperten

CDON.com