Robotstøvsuger

Robotstøvsugere har efterhånden vundet indpas i mange hjem herhjemme. De er særligt anvendelige i huse uden dørtrin, hvor robotstøvsugeren således har mulighed for at støvsuge alle rum uden forhindringer.

Robotstøvsugeren skal ses, som et supplement til den almindelige støvsuger, hvor man kan sætte den til at støvsuge dagligt, mens man er på arbejde og ude af hjemmet. Man slipper ikke helt for den grundige støvsugning, men man slipper for den daglige støvsugning og skal så kun foretage den lidt grundigere støvsugning f.eks. en gang om ugen. I bund og grund er det op til én selv, men under alle omstændigheder slipper man for en væsentlig del af den regelmæssige støvsugning med en robotstøvsuger.Find priser og gode tilbud på robotstøvsugere

Find priser på alle robotstøvsugere her

Der findes flere forskellige mærker, som du kan vælge imellem:


Førstegangskøber

Som første gangs køber af en robotstøvsuger skal man gøre sig klart, at en den mest anvendes når man selv er ude af huset. En robotstøvsuger larmer nemlig mindst lige så meget, som en almindelig støvsuger og er ikke super hurtig. Hvis man hurtigt skal have støvsuget, så er det ofte hurtigere at gribe den almindelige støvsuger og få det overstået. Robotstøvsugerne er blevet hurtigere, men slår stadig ikke den almindelige.


Arbejdstid og opladning

De fleste støvsugere har i dag en arbejdstid på ca. 60-90 minutter, hvorefter at den skal oplades igen. Det gør den selv helt automatisk ved at køre tilbage til sin ladestation når det er nødvendigt. En typisk opladning tager 2-3 timer. Så er du afhængigt af at du har et stort hus, som vil kræve lang arbejdstid, så kig efter både arbejdstid og opladningstid på robotstøvsugeren. Den skal jo helst nå at være færdig når du kommer hjem igen.


Programmering af robotstøvsuger

Mange modeller tillader i dag at du kan programmere dem til at køre i daglige intervaller, hvor du selv sætter hvornår den skal starte og slutte. Det er rigtigt smart, så du ikke selv skal huske at sætte den i gang når du forlader hjemmet. Derudover kan man også få såkaldte virtueller vægge til robotstøvsugerne, hvor man begrænser arealet, hvor robotstøvsugeren skal køre på. Så kan man f.eks. tage stuen og køkken én dag og andre værelser den næste dag.


Robotstøvsugere og trapper

Robotstøvsugere har intet problem med trapper. Det skal forstås på den måde at den selv stopper når den kommer til en trappenedgang og altså ikke blot drøner ned heraf og går i stykker.


Oprydning og robotstøvsugere

For at robotstøvsugeren skal fungere optimalt, så er det nødvendigt at du foretager en hurtig oprydning af gulvarealet før at robotstøvsugeren sættes i gang. Ellers får du ikke det bedste resultat ud af støvsugningen og derudover kan støvsugeren f.eks. sættes sig fast i ledninger og lignende.


Robotstøvsuger til ældre

Robotstøvsugere kan med stor fordel også anvendes at ældre eller personer, som selv har svært ved at gå rundt med støvsugeren og få gjort ordentligt rent i hjemmet. Her vil en robotstøvsuger være en markant hjælp i dagligdagen.


Robotstøvsugere og hjørner

Det er lidt en myte at en robotstøvsuger ikke kommer ordenligt ind i hjørnerne. På de fleste modeller sidder nemlig en lille roterende fejekost, som netop tager det støv, som den ikke selv kan nå konstruktionsmæssigt. Så der bliver altså fejet op et godt stykke ud for maskinen og derfor bliver hjørnerne altså også taget. Dog ikke lige så perfekt, som ved en almindelig støvsuger.


Begrænset plads i støvsugeren

En robotstøvsuger er ikke en kæmpe støvsuger, så derfor kan den selvsølgelig heller ikke indeholder lige så store mængder affald og støv, som en almindelig støvsuger. Den skal altså tømmes noget oftere. Det skal dog her siges at robotstøvsugere er poseløse, så det er blot en beholder, som skal tømmes og altså ikke udskiftning af en pose hver gang.


Robotstøvsugere og hundehår

Særligt hundejere kan med fordel købe en robotstøvsuger, som er særligt beregnet til husdyr. Her er en større beholder og derudover kan de være udstyret med allergi filtre og være bedre egnet til f.eks. at støvsuge hundehår op fra gulvtæppet. Hundeejere plejer at være meget glade for robotstøvsugere, da man således på en nem måde kan holde hjemmet fri for de generende hundehår.


Forhandlere af robotstøvsugere

Nedenfor har vi listet en række online forhandlere af robotstøvsugere, som du kan tjekke priser hos:

Wupti

Whiteaway

Skousen

Roboteksperten

CDON.com